niedziela, 1 kwietnia 2012

BABECZKI CZEKOLADOWE Z KONFITURĄ WIŚNIOWĄ Dr. Oetker

Skład: mąka pszenna, cukier 18%, nadzienie wiśniowe (47% wiśnie, woda, cukier, syrop glukozowy, skrobia modyfikowana, substancja zagęszczająca (pektyna), aromat naturalny, regulator kwasowości (kwas cytrynowy), koncentrat soku cytrynowego), skrobia pszenna, kakao, substancje spulchniające (difosforan disodowy, wodorowęglan sodu), 0,1 % czekolada w proszku, aromaty.

Producent: Dr. Oetker Polska Sp. z o.o., Gdańsk, Polska
Cena:  ok. 6zł/ 442 g/ 12 sztuk

Dostępność: Większość sklepów

Recenzja: Przepyszne. Konfitura dodana w paczuszce jest zwarta, słodziutka i ma kawałki wisienek w środku. Świetne połączenie smaków.

 UWAGA! czekolada w proszku - to według maila, który dostałam od producenta mieszanka kakao i cukrów, dlatego nie muszą podawać jej składu, bo nie zawiera żadnych alergenów.

Przepis: Aby przygotować wegańską wersję do proszku dodajcie 125ml oleju (tak jak na opakowaniu), a zamiast mleka dodajcie ok. 100 ml mleka sojowego. Ciasto ma być dość gęste, jeśli po dodaniu 100 ml mleka będzie jeszcze za gęste można dodać odrobinę więcej, ale nie za dużo. Wyłożyć do foremek przekładając dżemikiem i upiec. Idealna opcja dla leniuszków.

2 komentarze:

  1. to NIE JEST produkt bezglutenowy

    OdpowiedzUsuń
  2. Też apeluję, żeby usunąć tag BEZGLUTENOWE...

    OdpowiedzUsuń

Zachęcam do komentarzy. Dziękuję za każdy pozostawiony komentarz.

Made by: Ula, Mysza