wtorek, 3 listopada 2015

CZEKOLADA DESEROWA Wawel

 4,50 - 7 zł /100g
 Piotr i Paweł, Tesco, większość sklepów 
 Wawel, www.wawel.com.pl

Aktualizacja postu: 20.06.2016

JagodaSkład: cukier, miazga kakaowa, tłuszcz kakaowy, cząstki jagody 6% (przecier jabłkowy, syrop glukozowo-fruktozowy, cukier, substancja utrzymująca wilgoć glicerol, przecier jagodowy 3%, błonnik pszenny, regulator kwasowości: kwas cytrynowy i kwas jabłkowy, tłuszcz roślinny (palmowy), ekstrakt z czarnej marchwi i jagody, substancja żelująca: pektyna, aromat), tłuszcz roślinny (palmowy, Shea), emulgatory: lecytyny (z SOI) i E476, aromat, Może zawierać: orzeszki arachidowe, inne orzechy, nasiona sezamu, pszenicę i jaja.  Ok. 5 zł


Recenzja: przypomina mi trochę czekoladę z nadzieniem malinowym z Kauflanda - podobny rodzaj "nadzienia", tylko tym razem jagodowego.



Wiśnia i Chili
Skład: cukier, miazga kakaowa, tłuszcz kakaowy, cząstki wiśni z chili 6% (przecier jabłkowy, przecier wiśniowy, syrop glukozowo-fruktozowy, cukier, substancja utrzymująca wilgoć glicerol, błonnik pszenny, regulator kwasowości: kwas jabłkowy, tłuszcz roślinny (palmowy), substancja żelująca: pektyna, naturalny aromat wiśni, naturalny aromat chili, ekstrakt z jagody, marchwi i czarnej porzeczki), tłuszcz roślinny (palmowy, Shea), emulgatory: lecytyny (z soi) i E476, aromat. Czekolada: masa kakaowa minimum 43% Może zawierać: orzeszki arachidowe, inne orzechy, nasiona sezamu, pszenicę i jaja. Ok. 5 zł

Recenzja: jest pyszna.


Pomarańcza i Chili

Skład: cukier, miazga kakaowa, tłuszcz kakaowy, cząstki pomarańczowe z chilli 6% (przecier jabłkowy, zagęszczony sok pomarańczowy 10%, syrop glukozowo-fruktozowy, cukier, substancja utrzymująca wilgoć: glicerol, błonnik pszenny, substancja żelująca: pektyna, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, tłuszcz roślinny (palmowy), naturalny aromat chilli), tłuszcz roślinny (palmowy, Shea), emulgatory: lecytyny (z soi) i E476, aromat. Czekolada: masa kakaowa minimum 43%. Ok. 5 zł



Morela i Imbir
Skład: cukier, miazga kakaowa, tłuszcz kakaowy, cząstki morela z imbirem 6% (przecier morelowy 42%, syrop glukozowo-fruktozowy, substancja utrzymująca wilgoć: glicerol, cukier, błonnik pszenny, tłuszcz roślinny (palmowy), substancja żelująca: pektyna, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, naturalny aromat imbiru), tłuszcz roślinny (palmowy, Shea), emulgatory: lecytyny (z soi) i E476, aromat. Czekolada: masa kakaowa minimum 43%. Ok. 5 zł



Żurawina
Skład: cukier, miazga kakaowa, tłuszcz kakaowy, cząstki żurawiny 6% (przecier jabłkowy, przecier żurawinowy 18%, syrop glukozowo-fruktozowy, cukier, substancja utrzymująca wilgoć: glicerol, błonnik pszenny, tłuszcz roślinny (palmowy), ekstrakt z marchwi, czarnej porzeczki i jagody, substancja żelująca: pektyna, regulator kwasowości: kwas jabłkowy, aromat), tłuszcz roślinny (palmowy, Shea), emulgatory: lecytyny (z soi) i E476, aromat Czekolada: masa kakaowa minimum 43%. Ok. 5 zł

Uwaga: zawiera tłuszcz palmowy 



Gorzka ze skórką pomarańczową
Skład: miazga kakaowa, cukier, kandyzowana skórka pomarańczy 10% (skórka pomarańczy, cukier, syrop glukozowo-fruktozowy, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, substancja konserwująca: sorbinian potasu, aromat),  kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, tłuszcz kakaowy, emulgatory: lecytyny (z soi), aromaty, Czekolada gorzka: masa kakaowa minimum 70%. Ok. 7 zł

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zachęcam do komentarzy. Dziękuję za każdy pozostawiony komentarz.

Made by: Ula, Mysza