środa, 9 marca 2016

BATON OWOCOWY Yummy

• 2,49-3,99 zł /40g
Super-Pharm (przy kasach), Rossmann (żurawina i czekolada)
• Coko Klasik, Ceska Trebova, Czechy, www.cokoklasik.cz 


Apricot (morela) -  Baton z owoców (34,5%) i orzechów laskowych (5%). Bezglutenowy (gluten <20mg/kg)


Skład: morele 21% (morele 42%, fruktozy, syrop glukozowy, substancja utrzymująca wilgotność: glicerol, cukier, błonnik pszenny (gluten <20mg/kg), tłuszcz palmowy, środek żelujący: pektyna, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, aromat, morelowy aromat, antyoksydacyjne: kwas askorbinowy) mąka sojowa 17%, margaryna [tłuszcz roślinny (palmowy), olej roślinny (rzepakowy), woda, emulgatory: mono-diglicerydy kwasów tłuszczowych, lecytyna słonecznikowa; sól (0,25%), konserwant: kwas sorbowy, maślany aromat, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, barwnik: beta-karoten], grys sojowy 12%, rodzynki 8%, jabłko 5,5 % [jabłko 98%, konserwant: dwutlenek siarki, przeciwutleniacz: kwas cytrynowy], woda, cukier, orzechy laskowe 5%, syrop maltozę,  skrobia   kukurydziana, maltodekstryna, emulgator: lecytyna sojowa, humektant glukozy-fruktozy: gliceryna, morelowy aromat.


 
Baton z czekolady (17,4%), owoców (17,3%) i orzechów laskowych. 
Skład: ciemna czekolada *17,4% [masa kakaowa, cukier, tłuszcz roślinny (palmowy, shea, illipe), mango w różnych proporcjach), kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu, emulgator: lecytyna sojowa), mąka sojowa 17%,  margaryna [tłuszcz roślinny (palmowy), olej roślinny (rzepakowy), woda, emulgatory: mono-diglicerydy kwasów tłuszczowych, lecytyna słonecznikowa; sól (0,25%), konserwant: kwas sorbowy, maślany aromat, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, barwnik: beta-karoten], grys sojowy 12%, rodzynki 9,8%, jabłko 7,5 % [jabłko 98%, konserwant: dwutlenek siarki, przeciwutleniacz: kwas cytrynowy], woda, cukier, orzechy laskowe 5%, syrop maltozę, skrobia kukurydziana, maltodekstryna, emulgator: lecytyna sojowa, humektant glukozy-fruktozy: gliceryna, aromat czekoladowy.


Cranberry (Żurawina) - Baton z owoców (34,5%) i orzechów laskowych (5%)
Skład: żurawina 21% (żurawiny 60%, cukier,  regulator kwasowości: kwas cytrynowy, koncentrat czarnego bzu, olej słonecznikowy], mąka sojowa 17%, margaryna [tłuszcz roślinny (palmowy), olej roślinny (rzepakowy), woda, emulgatory: mono-diglicerydy kwasów tłuszczowych, lecytyna słonecznikowa; sól (0,25%), konserwant: kwas sorbowy, maślany aromat, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, barwnik: beta-karoten], grys sojowy 12%, rodzynki 8%, jabłko 5,5 % [jabłko 98%, konserwant: dwutlenek siarki, przeciwutleniacz: kwas cytrynowy], woda, cukier, orzechy laskowe 5%, syrop maltozę, skrobia kukurydziana, maltodekstryna, emulgator: lecytyna sojowa, humektant glukozy-fruktozy: gliceryna, aromat żurawiny.
Mogą zawierać: śladowe ilości orzeszków ziemnych.


Opis: "batony" są w formie miękkich ciasteczek z owocowymi kostkami (w składzie są rodzynki, ale ich nie wyczułam, nie ma ich w całości) i małymi kawałeczkami orzechów. Morelowy całkiem smaczny, ładnie pachnie morelami; w czekoladowym nie pasowały mi te owoce - było co prawda ich mniej, ale i tak miałam wrażenie, że psują mi ciastko; żurawinowy średnio-zjadliwy. Są mało słodkie i w miarę dobre.

Uwaga: zawiera tłuszcz palmowy

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zachęcam do komentarzy. Dziękuję za każdy pozostawiony komentarz.

Made by: Ula, Mysza