wtorek, 29 października 2013

KIEŁBASKI GRILLOWE Polsoja


• ok. 10 / 250g
• Auchan, Carrefour, Tesco, sklepy eko
• Polsoja, Komorów, Polska, www.polsoja.com.pl


Białe
Skład: woda, białko sojowe, olej rzepakowy, białko pszenne (gluten), mąka ryżowa, przyprawy naturalne, aromaty, substancja zagęszczająca - karagen, sól kuchenna, emulgator - metyloceluloza, błonnik cytrusowy, substancja zagęszczająca - guma konjak
Produkt może zaw. śladowe ilości selera i gorczycy

Recenzja: Kiełbaski nadają się nie tylko na grilla ale także są sam raz do smażenia. Z opcji grillowych kiełbasek są jeszcze curry i paprykowe (te uważam za najsmaczniejsze). Po obróbce termicznej mają fają przypieczoną skórkę, jednak w środku są trochę suche.

4 komentarze:

  1. Uwielbiam je! Są pyszne podsmażone z cebulą, np. jako dodatek do żurku albo barszczu czerwonego :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo przekonujący substytut białej kiełbasy.
    Jeśli chodzi o polsoję, jakoś nie pasowały mi ich wędliny, ale ta "o smaku wędzonego salami" okazała się bardzo dobra, chociaż ani salami, ani niczego wędzonego nie przypomina, tylko taką mortadelę. Ale jest dobra, serio. Produkty polsoi robią się coraz bardziej dostępne w normalnych sklepach i marketach, więc to u mnie nr. 1 jeśli chodzi o gotowce pseudomięsne.

    OdpowiedzUsuń
  3. Uwielbiam ich produkty. najczęściej kupuje wędliny i parówki sojowe, chociaż ostatnio tortellini z wędzonym tofu stały się moim faworytem.

    OdpowiedzUsuń
  4. Zawsze ich używam kiedy mam ochotę na jakiegoś fastfooda - polecam zrobić z nimi hot dogi :D (według mnie wychodzą dużo lepsze niż z typowymi parówkami wege)

    OdpowiedzUsuń

Zachęcam do komentarzy. Dziękuję za każdy pozostawiony komentarz.

Made by: Ula, Mysza