piątek, 20 lutego 2015

VEGE PLASTRY Polsoja

 ok. 6zł/100g
 Kaufland, Auchan, Tesco, Sklepy ze zdrową żywnością
 POLSOJA, Gębala G. Poniński P. Sp.j., ul. Turkusowa 20, 05-806 Komorów











o smaku EMMENTALERA
Skład: woda, rafinowany tłuszcz kokosowy, skrobia modyfikowana, olej rzepakowy, skrobia grochowa, białko sojowe, subst. zagęszczające: karagen i mączka chleba świętojańskiego, sól, aromaty, emulgator: maltodekstryna, regulator kwasowości:kwas mlekowy pochodzenia roślinnego), barwniki: karoteny i annatto

o smaku CHEDDARA
Skład:woda, rafinowany tłuszcz kokosowy, skrobia modyfikowana, skrobia grochowa, białko sojowe, subst. zagęszczające: karagen i mączka chleba świętojańskiego, sól, aromaty, emulgator: maltodekstryna, regulator kwasowości:kwas mlekowy pochodzenia roślinnego), barwniki: karoteny i annatto

o smaku GOUDY

Skład: woda, rafinowany tłuszcz kokosowy, skrobia modyfikowana, olej rzepakowy, skrobia grochowa, białko sojowe, substancje zagęszczające: karagen i mączka chleba świętojańskiego, sól, aromaty, emulgator: metyloceluloza, regulator kwasowości: kwas mlekowy (pochodzenia roślinnego), barwnik: karoteny

Recenzja: W końcu na rynku pojawił się wegański odpowiednik żółtego sera rodzimego producenta. Wszystkie 3 wersje smakują podobnie, jednak Cheddar i Emmentaler mają bardziej wyrazisty ostry smak, Gouda jest bardzo neutralna. Podczas podgrzewania mięknie jednak nie topi się do stanu jakiego oczekiwalibyśmy np. na pizzy. 

6 komentarzy:

  1. Strasznie się cieszę, że Polsoja wprowadziła vege sery do oferty, są fajną alternatywą dla wegan. Moim faworytem jest cheddar.

    OdpowiedzUsuń
  2. Jest też dostępny w selgrosie ( w Gliwicach kupiłam)

    OdpowiedzUsuń
  3. są też w carrefourze, piotrze i pawle i w kauflandzie

    OdpowiedzUsuń
  4. Mi nie smakował gouda, taki suchy i łamiący się, w sumie bez smaku. Na kanapce smakuje gorzej niż kiedy go nie ma :D

    OdpowiedzUsuń

Zachęcam do komentarzy. Dziękuję za każdy pozostawiony komentarz.

Made by: Ula, Mysza