niedziela, 5 lutego 2017

PLACKI ZIEMNIACZANE KLASYCZNE Dania Babci Zosi

• 6,99zł/ 200g (2x8 placków)
• Rossmann
• Sys

Skład: ziemniaki suszone (min. 60%), skrobia ziemniaczana, cebula smażona, sól morska.

PRZYGOTOWANIE:

1. Zawartość 1 torebki dokładnie wymieszaj z 200 ml wody.
2. Odstaw wszystko na 10 minut aby ziemniaki napęczniały, a ciasto zgęstniało. Gdy ciasto jest za gęste dodaj jeszcze trochę wody.
3. Placki smaż na mocno rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Podawaj z ulubionymi dodatkami*.

Rady Babci Zosi:
* Placki ziemniaczane po usmażeniu zawsze odkładam na papierowy ręcznik, aby odsączyć je z nadmiaru tłuszczu

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zachęcam do komentarzy. Dziękuję za każdy pozostawiony komentarz.

Made by: Ula, Mysza