wtorek, 29 listopada 2011

KOTLETY SOJOWE A LA SCHABOWE Sante

• ok. 2 zł/100g
• Większość sklepów
• SANTE A. Kowalski sp.j., Warszawa, Polska

Skład: Odtłuszczona mąka sojowa 96%, skrobia ziemniaczana.

Śladowe ilości: Produkt może zawierać śladowe ilości orzechów arachidowych i innych orzechów, glutenu, sezamu i mleka.

Recenzja: Według przepisu kotlety należy jedynie namoczyć 5 min. w bulionie i nadają się do smażenia. Wolę jednak pogotować je w nim przez 10 minut, aby dobrze wchłonęły smak warzyw. No a później to już według uznania, dobrze doprawione i usmażone są naprawdę pyszne.

2 komentarze:

  1. Do tych kotletów świetnie pasuje mieszanka przypraw, np. do kurczaka, albo przyprawa staropolska. Można posypać już podczas smażenia, bo przy namaczaniu większość się wymyje. Ważne jest "solidne" doprawienie kotletów, bo same w sobie trochę papierowe.
    Jak ktoś lubi ziarenka polecam obtoczyć przed smażeniem w sezamie. Mysza

    OdpowiedzUsuń
  2. Ja gotuję je 10 minut w wodzie z olejem (4 łyżki oleju na 1/2 wody), solą, czosnkiem, pieprzem i majerankiem. Czasmi dodaję liść laurowy i ziarenko ziela angielskiego. Obgotowywane w rosołku smakuja mi jak tektura...
    Potem robie tak, jak na filmie
    http://kulinaria.spryciarze.pl/zobacz/jak-zrobic-stripsy-a-la-kfc
    Może nie najzdrowsze ale wielbiciel KFC woli te moje niz mięsny oryginał.

    OdpowiedzUsuń

Zachęcam do komentarzy. Dziękuję za każdy pozostawiony komentarz.

Made by: Ula, Mysza