piątek, 13 grudnia 2013

CHAŁWA PAPATYA Koska


14,50zł/300g
• sklepy spożywcze (E.Leclerc)
• Merter Helva Sanayi ve Tic, Turcja

(Stokrotka)
Skład: sezam, cukier, kwas cytrynowy, E471 (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych) [roślinne], aromat wanilinowy

Recenzja: Pyszna, a podział na siedem kawałków pozwala dozować sobie tę przyjemność i zapomnieć o cenie.
Emulgator pochodzenia roślinnego (informacja potwierdzona przez dystrybutora)

Autor: Krzysztof

6 komentarzy:

  1. czy pytaliście producenta o pochodzenie E471? z tego, co się orientuję, mogą one (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych) pochodzić od zwierząt :/

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Informacja jest w recenzji, proszę czytać uważnie

      Usuń
    2. Fakt, nie doczytałam. Tyle, że recenzji zazwyczaj nie czytam, bo to są subiektywne opinie i póki sama nie spróbuję, staram się opiniami zbytnio nie sugerować. W każdym razie teraz chętnie spróbuję :) Dzięki.

      Usuń
  2. Na dużych opakowaniach producent to pisze (bardzo drobną czcionką po angielsku).
    K

    OdpowiedzUsuń
  3. Zawsze mam problem z tym dodatkiem mono- i diglicerydów kwasów tłuszczowych. Przeważnie omijam produkty je zawierające (np. płatki śniadaniowe, czekolady). Super, że jest informacja od producenta w tym przypadku. Chałwę uwielbiam, turecka zawsze mi się wydawała najlepsza, a tutaj jeszcze cena bardzo przyzwoita.
    Dzięki za info. Poszukam w L.
    Ola

    OdpowiedzUsuń
  4. Cena nie jest taka zła, w Turcji ta sama chałwa w przeliczeniu więcej kosztuje. :O Przynajmniej w sklepach, gdzie ja kupowałam. To samo z wersją w papierku.

    OdpowiedzUsuń

Zachęcam do komentarzy. Dziękuję za każdy pozostawiony komentarz.

Made by: Ula, Mysza