niedziela, 3 stycznia 2016

PASTA DO CHLEBA Lunter

•  3,29 zł /115g
• Tesco
• Alfa Bio, Słowacja, www.lunter.com/pl

Etykieta "bez cukru" nie dotyczy tatar


Pasta FARMERSKA - pasta z wędzoną nutą (bg)
/(Lidl: "Pasta z wędzonym tofu" Toppo - fioletowe opakowanie)
Skład: Woda, wędzone tofu (woda, ziarna soi, sól), okara (wytłoczony sojowe), olej rzepakowy, skrobia kukurydziana, płatki drożdżowe, cebula, musztarda pełnotłusta (woda, ziarna gorczycy, ocet, syrop glukozowy, sól, przyprawy), sól kuchenna

Wartość (100g):
165 kcal, tłuszcze 12,8g (nasycone 0,9g) węglowodany 8,3g, (cukry 0,9g),  białko 4,7g, sól 1,3g

Recenzja: smak skojarzył mi się z "metką mięsną".


Pasta MEKSYKAŃSKA (bg)
Pikantna pasta z chilli papryczką
Skład: woda, tofu (woda, ziarna soi), okara (wytłoczony sojowe), olej rzepakowy, skrobia kukurydziana, płatki drożdżowe, cebula, czerwone i zielone płatki papryki, sól kuchenna, mieszanka korzeni.
Wartość (100g):
170 kcal, tłuszcze 12,9g, (nasycone 1,1g) węglowodany 9,7g, (cukry 1,3g),  białko 5g, sól 1g

Recenzja: najsmaczniejsza pasta ze wszystkich 5 rodzai - ale za bardzo pikantna.


Pasta TATAR (bg)
/(Lidl: "Pasta sojowa z warzywami" Toppo - różowe opakowanie)
Pasta o świeżym smaku tatara
Skład: Woda, ziarna soi, warzywa konserwowe (ogórek, papryka), przecier pomidorowy,  musztarda pełnotłusta (woda, ziarna gorczycy, ocet, syrop glukozowy, sól, przyprawy), olej rzepakowy, sos Worcestershire (sok jabłkowy, przyprawy), cukier, modyfikowana skrobia kukurydziana, sos sojowy, cebula, czosnek, papryka, sól kuchenna, chilli w proszku, stabilizator (guma ksantanowa).
Wartość (100g):
151 kcal, tłuszcze 9,8g (nasycone 0,8g), węglowodany 12,8g, (cukry 6,4g), białko 3,8g, sól 1,2g

Recenzja: dziwna pasta o smaku musztardy, dla mnie niezjadliwa.


Pasta FRANCUSKA 
/(Lidl: "Pasta z tofu Toppo" - niebieskie opakowanie)
Pasta o delikatnym smaku prawdziwych francuskich drożdży
Skład: woda, tofu (woda, ziarna soi), okara (wytłoczyny sojowe), cebula, olej rzepakowy, płatki drożdżowe (drożdże, ekstrakt słodowy), modyfikowana skrobia kukurydziana,  musztarda pełnotłusta (woda, ziarna gorczycy, ocet, syrop glukozowy, sól, przyprawy), sól kuchenna.
Wartość (100g):
138 kcal, tłuszcze 9,5g (nasycone 0,9g), węglowodany 7,6g, (cukry 0,7g), białko 6,9g, sól 1,2g

Recenzja: przypomina mi pasztet drobiowy... to jest to czego nie lubię w wegańskich produktach - w składzie jest niepozorna pasta z tofu i przyprawami, a okazuje się, że w smaku przypomina mi coś mięsnego - tu  pasztet drobiowy z małej żółtej puszeczki...



Pasta SKWARKOWA - pasta ze skwarkami cebulowymi
/(Lidl: "Pasta z tofu i cebulą" Toppo - pomarańczowe opakowanie)
Skład: Woda, olej rzepakowy, tofu (woda, ziarna soi, naturalne koagulatory), skwarki cebulowe (cebula, olej rzepakowy, olej palmowy, mąka pszenna, sól), płatki drożdżowe, tłuszcz palmowy, skrobia ziemniaczana, sól kuchenna, sos sojowy, ocet jabłkowy, stabilizator (guma ksantanowa).

Wartość (100g):
326 kcal, tłuszcze 30,6g (nasycone 2,2g), węglowodany 8,7g, (cukry 1,2g), białko 5g, sól 1,2g


Recenzja: bardzo tłusta pasta o intensywnym smaku z małą ilością skwarków.

Uwaga: zawiera tłuszcz palmowy


Etykieta "bez palmowego" i bezglutenowe dotyczy niektórych past

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zachęcam do komentarzy. Dziękuję za każdy pozostawiony komentarz.

Made by: Ula, Mysza