niedziela, 17 lipca 2016

PASTY Z TOFU

• 2,99 zł/115g
• Lidl
Aktualizacja, 2017.10.31 - nowe zdjęcia opakowań

Etykieta "bez cukru" nie dotyczy pasty sojowej z warzywami
Pasty są odpowiednikami past Lunter

Pasta z tofu i cebulą = Pasta Skwarkowa
Pasta z wędzonym tofu = Pasta Farmerska (bg) 
Pasta z tofu Toppo = Pasta Francuska 
Pasta sojowa z warzywami = Pasta Tatar (bg) 

Składy past Lunter w linku: Pasty Lunter

Skład
PASTA Z TOFU: 
woda, 29% tofu (woda, 25% nasiona soi), 1,4% okara sojowa (woda, 14% soi), cebula, olej rzepakowy, drożdże suszone (drożdże,ekstrakt ze słodu jęczmiennego) skrobia modyfikowana kukurydziana, musztarda (woda, nasiona gorczycy, ocet spirytusowy, syrop glukozowy, sól, przyprawy) sól.

PASTA Z TOFU WĘDZONYM: woda, 20% wędzonego tofu (woda, 24% nasiona soi, dym wędzarniczy), 13% okara sojowa (woda, 14% nasion soi), olej rzepakowy, musztarda (woda, ziarna gorczycy, ocet spirytuowy, syrop glukozowy, sól, przyprawy), skrobia modyfikowana kukurydziana, drożdże suszone, cebula, sól.

PASTA Z TOFU I CEBULĄ: woda, olej rzepakowy, 18% tofu (woda, 25% nasiona soi), 10% cebula smażona (cebula, olej rzepakowy, olej palmowy, mąka pszenna, sól) drożdże suszone, olej palmowy, skrobia ziemniaczana, sól, sos sojowy (woda, fermentowane nasiona soi, fermentowana pszenica, sól), ocet jabłkowy, stabilizator: guma ksantanowa.

stare opakowania
PASTA SOJOWA Z WARZYWAMI: woda, 17% warzywa marynowane (11% ogórki, 6% papryka czerwona, woda, ocet spirytusowy, sól, cukier, przyprawy), 14% nasiona soi, 9% przecier pomidorowy, musztarda (woda, nasiona gorczycy, ocet spirytusowy, syrop glukozowy, sól, przyprawy), olej rzepakowy, 5% sos Worchester [sos sojowy (woda, fermentowane nasiona soi, fermentowana pszenica, sól) cukier, ocet spirytusowy, przecier pomidorowy, sok jabłkowy, przyprawy)], cukier skrobia modyfikowana kukurydziana, 1,8% cebula, 1,2% czosnek, 1,1% papryka, sól, papryczka chilli, stabilizator: guma ksantanowa.

Producent: Lidl Sklepy spożywcze sp. z.o.o. ul. Poznańska 48, Jankowice, 62-080 Tarnowo Podgórne

12 komentarzy:

  1. pasta z cebula jest mega. Smakuje jak dobry smalczyk

    OdpowiedzUsuń
  2. Pasta z warzywami ma w składzie sos Worchester, który w swojej klasycznej postaci jest z anchois. Czy można mieć pewność, że pasta jest wegańska?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Tak. Wszystkie produkty firmy Lunter są roślinne.

      Usuń
  3. właśnie się zajadam ta z cebulą, mega

    OdpowiedzUsuń
  4. Potwierdzam przepyszność pasty z cebulą! :-) Sojowa z warzywami jest u mnie na drugim miejscu.

    OdpowiedzUsuń
  5. Pasta z wędzonym tofu to mistrzostwo!

    OdpowiedzUsuń
  6. Jak dla mnie wszystkie pasty są rewelacyjne.
    Pasta z naturalnym tofu - delikatna i przepyszna
    Pasta sojowa z warzywami - coś lekko na ostro.
    Pasta z wedzonym tofu - troszke wyraźniejsza niż ta z naturalnym
    Pasta z tofu i z cebulka - nie musze komentowac jak jest rewelacyjna <3

    OdpowiedzUsuń
  7. Dlaczego produkty opisane sa jako bezglutenowe, a w składzie jest pszenica?

    OdpowiedzUsuń
  8. bez cholesterolu! kłamstwo! to skąd oprócz kwasów nienasyconych kwasy nasycone? patrz etykieta produktu!

    OdpowiedzUsuń
  9. czy soja jest modyfikowana genetycznie? Gdyby nie była zapewne producent by się tym "chwalił" na opakowaniu.:)

    OdpowiedzUsuń

Zachęcam do komentarzy. Dziękuję za każdy pozostawiony komentarz.

Made by: Ula, Mysza