• Biedronka
• Dijo
Tortilla graham: mąka pszenna (30%), mąka pszenna pełnoziarnista 30%, woda, tłuszcz palmowy, stabilizatory: glicerol, guma guar, karboksymetyloceluloza; gluten pszenny, glukoza z pszenicy, substancje spulchniające: difosforany, węglany sodu; regulator kwasowości: kwas jabłkowy; emulgatory: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych [nie są pochodzenia zwierzęcego]; substancje konserwujące: propionian wapnia, sorbinian potasu; błonnik pszenny, sól, aromat (zawiera mąkę pszenną), środek do przetwarzania mąki: L-cysteina [nie jest pochodzenia zwierzęcego].
Może zawierać: mleko
Jak to jest z tą L-cysteiną, czy każda jest roślinna, czy trzeba pytać producenta...?
OdpowiedzUsuńMy na wszelki wypadek pytamy producenta, żebyście mieli pewność, że kupujecie w pełni wegański produkt :)
UsuńA co z tortilla Pano z biedronki? Mają bardzo podobny skład, one też są wegańskie?
OdpowiedzUsuńTak, ponieważ tortillę pano są produkowane przez diijo, nawet niektóre maja identyczna szatę graficzna tylko ze zmienionym logiem.
Usuń