• Większość sklepów
• SANTE A. Kowalski sp.j., Warszawa, Polska
Skład: Odtłuszczona mąka sojowa 96%, skrobia ziemniaczana.
Śladowe ilości: Produkt może zawierać śladowe ilości orzechów arachidowych i innych orzechów, glutenu, sezamu i mleka.
Recenzja: Według przepisu kotlety należy jedynie namoczyć 5 min. w bulionie i nadają się do smażenia. Wolę jednak pogotować je w nim przez 10 minut, aby dobrze wchłonęły smak warzyw. No a później to już według uznania, dobrze doprawione i usmażone są naprawdę pyszne.
Do tych kotletów świetnie pasuje mieszanka przypraw, np. do kurczaka, albo przyprawa staropolska. Można posypać już podczas smażenia, bo przy namaczaniu większość się wymyje. Ważne jest "solidne" doprawienie kotletów, bo same w sobie trochę papierowe.
OdpowiedzUsuńJak ktoś lubi ziarenka polecam obtoczyć przed smażeniem w sezamie. Mysza
Ja gotuję je 10 minut w wodzie z olejem (4 łyżki oleju na 1/2 wody), solą, czosnkiem, pieprzem i majerankiem. Czasmi dodaję liść laurowy i ziarenko ziela angielskiego. Obgotowywane w rosołku smakuja mi jak tektura...
OdpowiedzUsuńPotem robie tak, jak na filmie
http://kulinaria.spryciarze.pl/zobacz/jak-zrobic-stripsy-a-la-kfc
Może nie najzdrowsze ale wielbiciel KFC woli te moje niz mięsny oryginał.