wtorek, 20 grudnia 2011

DANIA OBIADOWE: WARZYWA Primavika


• ok. 5 zł zł/ 440g
• Piotr i Paweł, Leclerc, Społem, sklepy eko
• Primavika Sp. z o.o., Gądki, Polska


Fasola w sosie pomidorowym
Skład: woda, fasolka 30%, koncentrat pomidorowy 7%, cebula, cukier, skrobia kukurydziana - zagęstnik, przyprawy, olej rzepakowy, sól, naturalne aromaty drożdżowe, (kwas askorbinowy - przeciwutleniacz - witamina C)

Recenzja: Duża porcja, dużo fasolki (choć niby tylko 30%), niestety kwaskowato-mdły smak jest bardzo trudny do zabicia. Doprawianie nie pomogło na tyle by mieć poczucie zjedzenie czegoś naprawdę dobrego. Ale jak ktoś nie ma czasu gotować, to smak jest znośny, może znacie jakieś patenty na doprawienie jej tak by była pyszna?


Cieciorka w pomidorach
Skład: woda, cieciorka 46%, koncentrat pomidorowy 23%, cebula, cukier, skrobia kukurydziana, hydrolizat białka roślinnego (zawiera soję i gluten), bulion wegetariański [maltodekstryna, sól, warzywa suszone (marchew, natka pietruszki, liście selera, por, cebula), cukier, olej rzepakowy, kurkuma, przyprawy, aromat], olej rzepakowy, sól, zioła (zawierają gorczycę), przeciwutleniacz: kwas askorbinowy = witamina C, przyprawy, aromat z ekstraktu drożdżowego.

Recenzja: Całkiem niezły smak jak na danie ze słoika, wystarczy dodać np. uprzednio podsmażone pieczarki, troszkę doprawić i mamy gotowe danie. Oszczędza czas i dostępne w dość przystępnej cenie.

Soja w sosie pomidorowym
Skład: woda, soja 49%, koncentrat pomidorowy 23%, cebula, cukier, skrobia kukurydziana, hydrolizat białka roślinnego (zawiera soję i gluten), bulion wegetariański [maltodekstryna, sól, warzywa suszone (marchew, natka pietruszki, liście selera, por, cebula), cukier, olej rzepakowy, kurkuma, przyprawy, aromat], olej rzepakowy, sól, zioła, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy = witamina C, przyprawy, aromat z ekstraktu drożdżowego.

4 komentarze:

  1. Tylko po co ten cukier ? :(

    OdpowiedzUsuń
  2. Faktycznie mdłe to trochę. Ja dodałam majeranek, cząber, ciut czosnku, pieprz, paprykę słodką, koncentrat pomidorowy i sok z cytryny. Mozna też zrobić na sposób indyjski :) Zawsze się sprawdza :) Załatwić to ostrością! Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  3. Ja ostatnio jednak wybieram półprodukty w stylu fasolki w puszcze, ale bez sosu... nie wiem w ogóle, kto te smaki tych sosów fasolkowych wymyśla, że zawsze są tak beznadziejne. Podobnie jest z fasolką Pudliszki niestety:/

    OdpowiedzUsuń
  4. Do dań typu fasolka w sosie pomidorowym polecam czubrycę, która jest ostra w smaku lub przyprawę do gulaszu no i majeranek (nie tylko polepsza smak, ale też neutralizuje powstawanie gazów ;).
    Średnie są te dania Primaviki, bo ten sam sos jest dodawany do wszystkiego, przez co są monotonni

    OdpowiedzUsuń

Zachęcam do komentarzy. Dziękuję za każdy pozostawiony komentarz.

Made by: Ula, Mysza