czwartek, 1 marca 2012

DESER ŚLIWKOWY Sojasun

• 10 zł/ 4 szt,400g.
• Auchan
• Triballat Noyal, Francja

Skład: sok z soi 78% (woda, ziarno soi),  śliwki 11%, cukier trzcinowy, oligofruktoza, fosforan wapnia, enzymy, zagęstniki: mączka chleba świętojańskiego, guma ksantanowa, guma guar, aromaty, konserwant owoców: sorbian potasu.

Recenzja: Mój ulubiony jogurt sojowy. Bardzo smaczny, szkoda tylko, że bez kultur bakterii

7 komentarzy:

  1. Raczej deser niż jogurt, bo nie ma kultur bakterii (a szkoda)

    OdpowiedzUsuń
  2. Jadłam inne smaki i generalnie te jogurty są dość słodkie.
    Dość wyraźnie czuć posmak soi ale nie przeszkadza on jakoś bardzo

    OdpowiedzUsuń
  3. No ja byłam przekonana, że ma i dopiero przepisując skład zwróciłam uwagę, że nie, w związku z czym lepiej w Niemczech kupować za podobną cenę Alpro. No ale pyszny jest przynajnmniej :)

    OdpowiedzUsuń
  4. ahw, jogurty śliwkowe są ohydne.

    OdpowiedzUsuń
  5. Ula, przeżuć to do deserów, bo to nie jest jogurt

    OdpowiedzUsuń
  6. Substytut jogurtu o smaku suszonej sliwki to brzmi jak przysmak desperata, nie odwazylam sie sprobowac. Ale cytrynowy jest genialny.

    OdpowiedzUsuń

Zachęcam do komentarzy. Dziękuję za każdy pozostawiony komentarz.

Made by: Ula, Mysza