• ok 8.50 zł /500ml
• Tesco (też online)
• Zielona Budka Sp. z o.o. - Mielec
Aktualizacja wpisu: 28.05.2016 - dodano pozostałe smaki, zaktualizowano składy.
Skład: (15% soku ananasowego, 8% owoców ananasa): woda, wsad ananasowy (ananasy, cukier, woda, syrop glukozowo-fruktozowy, substancje zagęszczające: guma ksantanowa, hydroksypropylofosforan diskrobiowy, karagen, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, barwniki: kurkumina, ekstrakt z papryki), cukier, sok ananasowy z zagęszczonego soku ananasowego, syrop glukozowy, stabilizatory (guma guar, karagen), glukoza, regulator kwasowości (kwas cytrynowy), barwnik (kurkumina), aromat
Recenzja: Sorbet jest pyszny! Jadłam jeszcze truskawkowy, ale już mi
tak nie smakował - jak dla mnie za bardzo słodki. Uważajcie na Gruszkowy
- w składzie ma koszenilę!
Autor: Basia
Autor: Basia
Inne wegańskie opcje:
• Sorbet Truskawkowy
(truskawki 47%, woda, cukier, glukoza, syrop glukozowy, zagęszczony sok cytrynowy, stabilizatory (guma guar, karagen))
• Sorbet Malinowy
(maliny 47%, woda, cukier, glukoza, sok cytrynowy z zagęszczonego soku, syrop glukozowy, stabilizatory (guma guar, karagen))
• Sorbet Gruszkowy
(woda, cukier, gruszka 15%, syrop glukozowy, syrop glukozowo-fruktozowy, stabilizatory (mączka
chleba świętojańskiego, guma guar, guma ksantanowa, karagen), skrobia modyfikowana, kwas (kwas cytrynowy, kompleksy miedziowe chlorofili i chlorofilin))
• Sorbet Mango-Marakuja
(woda, cukier, sok marakuja z zagęszczonego soku 16%, przecier z mango 16%, syrop glukozowy, fruktoza, emulgator (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych) [roślinny], stabilizatory (mączka chleba świętojańskiego, guma guar))
• Sorbet Czarna Porzeczka
(woda, czarne porzeczki 37%, cukier, syrop glukozowy, stabilizatory (guma guar, karagen), glukoza)
• Sorbet Cytrynowy (poniżej stare opakowanie)
(woda, cukier, wsad ze skórką cytrynową (kandyzowana skórka cytrynowa 4,5% w produkcie, woda, cukier, substancje zagęszczające: mączka chleba świętojańskiego, guma ksantanowa, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, barwnik: chlorofiliny), sok cytrynowy z zagęszczonego soku cytrynowego, syrop glukozowy, emulgator (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych) [roślinny], stabilizatory (mączka chleba świętojańskiego, guma guar), regulator kwasowości (kwas cytrynowy), aromat, barwniki (kompleksy miedziowe chlorofilin, kurkumina))
A czy to nie są te lody, na które był wielki bum i uwielbienie a później się okazało że w składzie w innym języku mają napisane mleko? Trzeba sprawdzić w innym języku. Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńNie tamte były innej firmy i w innym opakowaniu. Poza tym warto je sprawdzić znowu, bo ja widziałam opakowania bez mleka w żadnym języku, ale ich nie kupuję. Trzeba by się skontaktować z producentem.
OdpowiedzUsuńTamte to nie byly przypadkiem grycan ?
OdpowiedzUsuńten sorbet jest naprawde pyszny :) truskawkowy dla mnie za slodki ale jak sie polaczy taki sorbet - truskawka albo ananas z mlekiem sojowym naturalnym np alpro soya to wychodzi cos pysznego :) ale ciesze sie ze za kilka tygodni bede mogla wkoncu kupic prawdziwe lody weganskie w sklepie :)Chwala Ci Polsojo :)
Jadłam truskawkowy i jest pyszny mimo, że bardzo słodki. Myślałam, że sorbety są wodniste i nie za dobre ale ten miał kremową konsystencję prawie jak lody mleczne. Sprawdzę jeszcze te z Ice Mastry czy dobre (bo o połowę tańsze).
OdpowiedzUsuńNie miałam pojęcia wcześniej, że jest tyle wegańskich słodyczy ogólnie dostępnych :D
Najlepsze sorbety są marki Grycan.
OdpowiedzUsuńZaktualizowałam wpis, dodałam wszystkie składy + obrazkową ściągę. Gruszkowy jest wegański. Mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych też roślinne.
OdpowiedzUsuń