wtorek, 15 maja 2012

SORBET ANANASOWY Zielona Budka



• ok 8.50 zł /500ml
 Różne hipermarkety
• Zielona Budka Sp. z o.o. - Mielec

Aktualizacja wpisu: 28.05.2016 - dodano pozostałe smaki, zaktualizowano składy. 


Skład: (15% soku ananasowego, 8% owoców ananasa): woda, wsad ananasowy (ananasy, cukier, woda, syrop glukozowo-fruktozowy, substancje zagęszczające: guma ksantanowa, hydroksypropylofosforan diskrobiowy, karagen, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, barwniki: kurkumina, ekstrakt z papryki), cukier, sok ananasowy z zagęszczonego soku ananasowego, syrop glukozowy, stabilizatory (guma guar, karagen), glukoza, regulator kwasowości (kwas cytrynowy), barwnik (kurkumina), aromat



Recenzja: Sorbet jest pyszny! Jadłam jeszcze truskawkowy, ale już mi tak nie smakował - jak dla mnie za bardzo słodki. Uważajcie na Gruszkowy - w składzie ma koszenilę!
Autor: Basia

Inne wegańskie opcje:
• Sorbet Truskawkowy
(truskawki 47%, woda, cukier, glukoza, syrop glukozowy, zagęszczony sok cytrynowy, stabilizatory (guma guar, karagen))

• Sorbet  Malinowy
(maliny 47%, woda, cukier, glukoza, sok cytrynowy z zagęszczonego soku, syrop glukozowy, stabilizatory (guma guar, karagen))

• Sorbet Gruszkowy
(woda, cukier, gruszka 15%, syrop glukozowy,  syrop glukozowo-fruktozowy, stabilizatory (mączka 
chleba świętojańskiego, guma guar, guma ksantanowa, karagen), skrobia modyfikowana, kwas (kwas cytrynowy, kompleksy miedziowe chlorofili i chlorofilin))

• Sorbet Mango-Marakuja
(woda, cukier, sok marakuja z zagęszczonego soku 16%, przecier z mango 16%, syrop glukozowy, fruktoza, emulgator (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych) [roślinny], stabilizatory (mączka chleba świętojańskiego, guma guar))

• Sorbet Czarna Porzeczka
(woda, czarne porzeczki 37%, cukier, syrop glukozowy, stabilizatory (guma guar, karagen), glukoza)

• Sorbet Cytrynowy (poniżej stare opakowanie)
(woda, cukier, wsad ze skórką cytrynową (kandyzowana skórka cytrynowa 4,5% w produkcie, woda, cukier, substancje zagęszczające: mączka chleba świętojańskiego, guma ksantanowa, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, barwnik: chlorofiliny), sok cytrynowy z zagęszczonego soku cytrynowego, syrop glukozowy, emulgator (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych) [roślinny], stabilizatory (mączka chleba świętojańskiego, guma guar), regulator kwasowości (kwas cytrynowy), aromat, barwniki (kompleksy miedziowe chlorofilin, kurkumina))


6 komentarzy:

  1. A czy to nie są te lody, na które był wielki bum i uwielbienie a później się okazało że w składzie w innym języku mają napisane mleko? Trzeba sprawdzić w innym języku. Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  2. Nie tamte były innej firmy i w innym opakowaniu. Poza tym warto je sprawdzić znowu, bo ja widziałam opakowania bez mleka w żadnym języku, ale ich nie kupuję. Trzeba by się skontaktować z producentem.

    OdpowiedzUsuń
  3. Tamte to nie byly przypadkiem grycan ?
    ten sorbet jest naprawde pyszny :) truskawkowy dla mnie za slodki ale jak sie polaczy taki sorbet - truskawka albo ananas z mlekiem sojowym naturalnym np alpro soya to wychodzi cos pysznego :) ale ciesze sie ze za kilka tygodni bede mogla wkoncu kupic prawdziwe lody weganskie w sklepie :)Chwala Ci Polsojo :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Jadłam truskawkowy i jest pyszny mimo, że bardzo słodki. Myślałam, że sorbety są wodniste i nie za dobre ale ten miał kremową konsystencję prawie jak lody mleczne. Sprawdzę jeszcze te z Ice Mastry czy dobre (bo o połowę tańsze).

    Nie miałam pojęcia wcześniej, że jest tyle wegańskich słodyczy ogólnie dostępnych :D

    OdpowiedzUsuń
  5. Najlepsze sorbety są marki Grycan.

    OdpowiedzUsuń
  6. Zaktualizowałam wpis, dodałam wszystkie składy + obrazkową ściągę. Gruszkowy jest wegański. Mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych też roślinne.

    OdpowiedzUsuń

Zachęcam do komentarzy. Dziękuję za każdy pozostawiony komentarz.

Made by: Ula, Mysza