niedziela, 23 grudnia 2012

CIASTO NA CROISSANT Henglen

Cena: ok. 4, 50zł /340 g
Dostępność: Auchan
Producent: Henglein Gmbh, Niemcy


Skład: mąka pszenna, woda, tłuszcz roślinny (tłuszcz palmowy), cukier, substancje spulchniające: E-450, E-500, alkohol etylowy, drożdże, sól, glukoza, mąka kukurydziana, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, aromat.
Śladowe ilości:  Może zawierać śladowe ilości: jaj, soi, mleka, sezamu i łubinu.

Recenzja: Ciasta starcza na 6 sztuk średniej wielkości croissant. Upiekłam je zarówno z nadzieniem słonym, słodkim jak i bez nadzienia. Wszystkie świetnie wyszły i były smaczne. Plusem ze strony producenta jest napis na opakowaniu: "Ciasto nadaje się do odżywiania wegetariańskiego".

Uwaga: Zawiera tłuszcz palmowy

3 komentarze:

  1. Jeśli piszą, że "nadaje się do odżywiania wegetariańskiego", to niestety nie znaczy, że jest wegańskie. Równie dobrze może zawierać mleko krowie, masło czy jajka. To tak dla ścisłości :)

    OdpowiedzUsuń
  2. najgorsi sa ludzie, ktorzy pisza glupie komentarze bez zastanowienia. Wydaje mi sie ze autorka strony bardzo dobrze wie ze jajka i mleko sa nieweganskie. Wiedza o tym zapewne tez Ci, ktorzy odwiedzaja ta sprobe. Sam widzisz ze czasem nie warto sie popisywac wiedza, ktora nic nie daje tylko nie potrzebnie denerwuje ludzi.

    OdpowiedzUsuń
  3. POMYŁKA. Ten produkt nie jest wegański. W składzie zawiera "naturalny aromat", który wszystko wskazuje na to, że jest z masła. Proszę o wprowadzenie zmian i usunięcie tego produktu ze strony

    OdpowiedzUsuń

Zachęcam do komentarzy. Dziękuję za każdy pozostawiony komentarz.

Made by: Ula, Mysza