niedziela, 23 grudnia 2012

WĘDLINA SOJOWA Polsoja


• ok. 5-6 zł / 150g
• Auchan, Carrefour, Tesco, sklepy eko
• Polsoja, Komorów, Polska, www.polsoja.com.pl



Salami
Skład: woda, izolowane białko sojowe 9,23%, teksturowane koncentrowane białko sojowe 7,23%, olej rzepakowy, białko pszenne, skrobia, sól, substancja zagęszczająca: karagen, sacharoza, przyprawy, aromaty (soja), ekstrakty przypraw, błonnik cytrusowy.

Recenzja: Moja ulubiona wędlina z tej serii. Świetna do wegańskiej pizzy, no i moim zdaniem przypomina salami (ale nie pamiętam jak ono smakuje).



Szynkowa
Skład: woda, izolowane białko sojowe 12,3%, olej rzepakowy, białko pszenne, skrobia, aromaty (soja), substancja zagęszczająca: karagen, sól, zielone oliwki 1,13% (oliwki zielone, woda, sól, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy), błonnik cytrusowy, ekstrakty przypraw, przyprawy

Recenzja: Smaczna, jeśli oczywiście ktoś tęskni za smakiem wędlin. Idealna na kanapeczkę do posmarowania chrzanem.


Z suszonymi śliwkami
Skład: woda, białko sojowe 11,7%, olej rzepakowy, białko pszenne (gluten), skrobia kukurydziana E1422, śliwki suszone 2,9%, aromaty i ekstrakty przypraw, przyprawy naturalne, karagen - substancja zagęszczająca, sól, hydrolizat białka roślinnego, ekstrakt drożdżowy, błonnik cytrusowy.

Recenzja: Smaczna, świetna na kanapki, najlepiej z chrzanem :) [Martynka]

8 komentarzy:

  1. dobra kombinacja z masłem z avokado albo na toście. Ogólnie to za bardzo glutaminowe w smaku. Szkoda,też, że strasznie wysycha np. w pizzy.

    OdpowiedzUsuń
  2. Hm... mnie smakowała, na glutaminowatość nie narzekam. Nie próbowałam dodawać do pizzy, więc się nie wypowiem w tej materii. Pizze wole całkowicie warzywną. Plasterki sojowe używam do kanapek i sałatek, owijam w nie gotowanego pora np. i podaję jako zakąskę. Bardzo się ciesze, że je znalazłam.

    OdpowiedzUsuń
  3. Moja ulubiona wedlina,nie sucha,soczysta.Nie wiem jak sie ma do miesnej wedliny bo smaku nie pamietam

    OdpowiedzUsuń
  4. Szczerze - kompletnie nie wyczuwam w niej glutaminianu i nie ma go też w składzie. Mi generalnie smakuje i najczęściej jadam ją na śniadanie (z sałatą, rukolą, pomidorami i co tam jeszcze znajdę w lodówce).

    OdpowiedzUsuń
  5. Uwielbiam tę wędlinę. Najlepsza ze świeżą kajzerką, masłem i sałatą.

    OdpowiedzUsuń
  6. Dostępna również w Tesco.

    OdpowiedzUsuń
  7. Dostępna w większości sieci - Tesco, Alma, Carrefour, Leclerc itd.

    OdpowiedzUsuń

Zachęcam do komentarzy. Dziękuję za każdy pozostawiony komentarz.

Made by: Ula, Mysza