• ok. 5-6 zł / 150g
• Auchan, Carrefour, Tesco, sklepy eko
• Polsoja, Komorów, Polska, www.polsoja.com.pl
Salami
Skład: woda, izolowane białko sojowe 9,23%, teksturowane koncentrowane białko sojowe 7,23%, olej rzepakowy, białko pszenne, skrobia, sól, substancja zagęszczająca: karagen, sacharoza, przyprawy, aromaty (soja), ekstrakty przypraw, błonnik cytrusowy.
Recenzja: Moja ulubiona wędlina z tej serii. Świetna do wegańskiej pizzy, no i moim zdaniem przypomina salami (ale nie pamiętam jak ono smakuje).
Szynkowa
Skład: woda, izolowane białko sojowe 12,3%, olej rzepakowy, białko pszenne, skrobia, aromaty (soja), substancja zagęszczająca: karagen, sól, zielone oliwki 1,13% (oliwki zielone, woda, sól, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy), błonnik cytrusowy, ekstrakty przypraw, przyprawy
Skład: woda, izolowane białko sojowe 12,3%, olej rzepakowy, białko pszenne, skrobia, aromaty (soja), substancja zagęszczająca: karagen, sól, zielone oliwki 1,13% (oliwki zielone, woda, sól, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy), błonnik cytrusowy, ekstrakty przypraw, przyprawy
Recenzja: Smaczna, jeśli oczywiście ktoś tęskni za smakiem wędlin. Idealna na kanapeczkę do posmarowania chrzanem.
Z suszonymi śliwkami
Skład: woda, białko sojowe 11,7%, olej rzepakowy, białko pszenne (gluten), skrobia kukurydziana E1422, śliwki suszone 2,9%, aromaty i ekstrakty przypraw, przyprawy naturalne, karagen - substancja zagęszczająca, sól, hydrolizat białka roślinnego, ekstrakt drożdżowy, błonnik cytrusowy.
Skład: woda, białko sojowe 11,7%, olej rzepakowy, białko pszenne (gluten), skrobia kukurydziana E1422, śliwki suszone 2,9%, aromaty i ekstrakty przypraw, przyprawy naturalne, karagen - substancja zagęszczająca, sól, hydrolizat białka roślinnego, ekstrakt drożdżowy, błonnik cytrusowy.
Recenzja: Smaczna, świetna na kanapki, najlepiej z chrzanem :) [Martynka]
dobra kombinacja z masłem z avokado albo na toście. Ogólnie to za bardzo glutaminowe w smaku. Szkoda,też, że strasznie wysycha np. w pizzy.
OdpowiedzUsuńSmaczna:)
OdpowiedzUsuńHm... mnie smakowała, na glutaminowatość nie narzekam. Nie próbowałam dodawać do pizzy, więc się nie wypowiem w tej materii. Pizze wole całkowicie warzywną. Plasterki sojowe używam do kanapek i sałatek, owijam w nie gotowanego pora np. i podaję jako zakąskę. Bardzo się ciesze, że je znalazłam.
OdpowiedzUsuńMoja ulubiona wedlina,nie sucha,soczysta.Nie wiem jak sie ma do miesnej wedliny bo smaku nie pamietam
OdpowiedzUsuńSzczerze - kompletnie nie wyczuwam w niej glutaminianu i nie ma go też w składzie. Mi generalnie smakuje i najczęściej jadam ją na śniadanie (z sałatą, rukolą, pomidorami i co tam jeszcze znajdę w lodówce).
OdpowiedzUsuńUwielbiam tę wędlinę. Najlepsza ze świeżą kajzerką, masłem i sałatą.
OdpowiedzUsuńDostępna również w Tesco.
OdpowiedzUsuńDostępna w większości sieci - Tesco, Alma, Carrefour, Leclerc itd.
OdpowiedzUsuń