• ok. 10zł/200g
• sklepy ze zdrową żywnością
• Bioobchod.cz, Czechy
Skład: woda, olej roślinny 23%, skrobia, stabilizatory: skrobia modyfikowana E-1450, skrobia utleniona E-1404, sól morska, emulgator E-452, przyprawa wegańska, konserwant: kwas sorbowy, barnik: beta-karoten.
• sklepy ze zdrową żywnością
• Bioobchod.cz, Czechy
Skład: woda, olej roślinny 23%, skrobia, stabilizatory: skrobia modyfikowana E-1450, skrobia utleniona E-1404, sól morska, emulgator E-452, przyprawa wegańska, konserwant: kwas sorbowy, barnik: beta-karoten.
Śladowe ilości: może zawierać śladowe ilości glutenu
Recenzja: Pachnie jak prawdziwy żółty ser, smakuje niestety bardzo sztucznie, przy pierwszym ugryzieniu ma się wrażenie produktu bardzo chemicznego, plastikowego. Dodany do potrawy jest znośny, ale trudno powiedzieć, żeby wzbogacał smak, no i nie rozpuszcza się pod wpływem ciepła. Zatem raczej nie polecam, ale zamieszczam jako ciekawostkę.
Też mam wrażenie, że smakuje bardzo chemicznie :/
OdpowiedzUsuńNie jest za dobry... Ale topi się, z tym że smakuje raczej jak ser topiony. Jeśli ktoś kiedyś dawno dawno temu jadł ser hochland w plastrach - to właśnie tak smakuje.
OdpowiedzUsuńA mi smakuje, trochę przypomina parmezan. Z tych wszystkich zastępników żółtego sera, ten jest najlepszy.
OdpowiedzUsuńUla, a dostępność?
Ten komentarz został usunięty przez autora.
OdpowiedzUsuńA ja polecam sery Violife. Bardzo dobre. :)
OdpowiedzUsuń