niedziela, 21 kwietnia 2013

SER Veganline

• ok. 10zł/200g
• sklepy ze zdrową żywnością
• Bioobchod.cz, Czechy

Skład: woda, olej roślinny 23%, skrobia, stabilizatory: skrobia modyfikowana E-1450, skrobia utleniona E-1404, sól morska, emulgator E-452, przyprawa wegańska, konserwant: kwas sorbowy, barnik: beta-karoten.
Śladowe ilości: może zawierać śladowe ilości glutenu

Recenzja: Pachnie jak prawdziwy żółty ser, smakuje niestety bardzo sztucznie, przy pierwszym ugryzieniu ma się wrażenie produktu bardzo chemicznego, plastikowego. Dodany do potrawy jest znośny, ale trudno powiedzieć, żeby wzbogacał smak, no i nie rozpuszcza się pod wpływem ciepła. Zatem raczej nie polecam, ale zamieszczam jako ciekawostkę.

5 komentarzy:

  1. Też mam wrażenie, że smakuje bardzo chemicznie :/

    OdpowiedzUsuń
  2. Nie jest za dobry... Ale topi się, z tym że smakuje raczej jak ser topiony. Jeśli ktoś kiedyś dawno dawno temu jadł ser hochland w plastrach - to właśnie tak smakuje.

    OdpowiedzUsuń
  3. A mi smakuje, trochę przypomina parmezan. Z tych wszystkich zastępników żółtego sera, ten jest najlepszy.
    Ula, a dostępność?

    OdpowiedzUsuń
  4. mi smakuje roztopiony, trochę podobny do sera topionego w plastrach ale całkiem smaczny

    OdpowiedzUsuń
  5. A ja polecam sery Violife. Bardzo dobre. :)

    OdpowiedzUsuń

Zachęcam do komentarzy. Dziękuję za każdy pozostawiony komentarz.

Made by: Ula, Mysza