piątek, 13 grudnia 2013
CHAŁWA PAPATYA Koska
• 14,50zł/300g
• sklepy spożywcze (E.Leclerc)
• Merter Helva Sanayi ve Tic, Turcja
(Stokrotka)
Skład: sezam, cukier, kwas cytrynowy, E471 (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych) [roślinne], aromat wanilinowy
Recenzja: Pyszna, a podział na siedem kawałków pozwala dozować sobie tę przyjemność i zapomnieć o cenie.
Emulgator pochodzenia roślinnego (informacja potwierdzona przez dystrybutora)
Autor: Krzysztof
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Made by: Ula, Mysza
czy pytaliście producenta o pochodzenie E471? z tego, co się orientuję, mogą one (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych) pochodzić od zwierząt :/
OdpowiedzUsuńInformacja jest w recenzji, proszę czytać uważnie
UsuńFakt, nie doczytałam. Tyle, że recenzji zazwyczaj nie czytam, bo to są subiektywne opinie i póki sama nie spróbuję, staram się opiniami zbytnio nie sugerować. W każdym razie teraz chętnie spróbuję :) Dzięki.
UsuńNa dużych opakowaniach producent to pisze (bardzo drobną czcionką po angielsku).
OdpowiedzUsuńK
Zawsze mam problem z tym dodatkiem mono- i diglicerydów kwasów tłuszczowych. Przeważnie omijam produkty je zawierające (np. płatki śniadaniowe, czekolady). Super, że jest informacja od producenta w tym przypadku. Chałwę uwielbiam, turecka zawsze mi się wydawała najlepsza, a tutaj jeszcze cena bardzo przyzwoita.
OdpowiedzUsuńDzięki za info. Poszukam w L.
Ola
Cena nie jest taka zła, w Turcji ta sama chałwa w przeliczeniu więcej kosztuje. :O Przynajmniej w sklepach, gdzie ja kupowałam. To samo z wersją w papierku.
OdpowiedzUsuń