jeśli chodzi o śmietanę to lepiej schłodzić, żeby oddzielić tłuszcz od wody, którą trzeba odlać, bo śmietana będzie pływać. Stabilizatory niestety są po to, żeby własnie ta woda się nie oddzielała podczas przechowywania :(
A to nie jest przypadkiem tak, że te bez stabilizatorów lepiej się ubijają? Myślę, że do śmietany każde trzeba schłodzić- z nieschłodzonym nigdy nie próbowałam więc w sumie ciężko mi się wypowiedzieć czy się uda. ;)
Z pewnością jest w tym w Domotece (przy IKEA Targówek) i na pl.Bankowym. Ale duża szansa jest na znalezienie go też wszędzie tam, gdzie mają duże działy z żywnością (np. przy placu Mirowskim). Zawsze można wysłać im maila- kiedyś dostałam rozpiskę wszystkich Rossmann'ów z mlekiem ryżowym, to myślę, że z kokosowym też pomogą. :)
Wow, niechemiczne mleko kokosowe nadające się na śmietanę? Biorę! A trzeba najpierw schłodzić?
OdpowiedzUsuńjeśli chodzi o śmietanę to lepiej schłodzić, żeby oddzielić tłuszcz od wody, którą trzeba odlać, bo śmietana będzie pływać. Stabilizatory niestety są po to, żeby własnie ta woda się nie oddzielała podczas przechowywania :(
UsuńA to nie jest przypadkiem tak, że te bez stabilizatorów lepiej się ubijają?
OdpowiedzUsuńMyślę, że do śmietany każde trzeba schłodzić- z nieschłodzonym nigdy nie próbowałam więc w sumie ciężko mi się wypowiedzieć czy się uda. ;)
a w których rossmannach w warszawie można je znaleźć?
OdpowiedzUsuńZ pewnością jest w tym w Domotece (przy IKEA Targówek) i na pl.Bankowym.
UsuńAle duża szansa jest na znalezienie go też wszędzie tam, gdzie mają duże działy z żywnością (np. przy placu Mirowskim).
Zawsze można wysłać im maila- kiedyś dostałam rozpiskę wszystkich Rossmann'ów z mlekiem ryżowym, to myślę, że z kokosowym też pomogą. :)
Przy skrzyżowaniu Marszałkowskiej z Trasą Łazienkowską
Usuńu mnie było w ross i zniknęło ;<<< a takie pyszne!
OdpowiedzUsuńNominacja do Liebster Award http://polykajzsurri.blogspot.com/2014/02/dostaam-nominacje-od-dwoch-uroczych.html
OdpowiedzUsuńGenialnie się ubiło, "śmietana" była świetna.
OdpowiedzUsuńJa kupiłem w Tesco w Głogowie i już miało konsystencję ubitej śmietany. Pyszne:)
OdpowiedzUsuń