• 4-5zł/400g
• Carrefour, Auchan
• Kotwica - Andrzej Godlewski, www.pphkotwica.pl
Aktualizacja wpisu: 26.08.2016 - dodanie opakowania pierogów z Kapustą i grzybami.
"Bez cukru" dotyczy tylko pierogów z soczewicą
Z SOCZEWICĄ:
Skład: ciasto: mąka pszenna (zawiera gluten), woda, olej rzepakowy, sól, farsz: soczewica 24%, ziemniaki, olej rzepakowy, pieprz ziołowy, pieprz czarny, majeranek, sól, substancja konserwująca: sorbinian potasu.
Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI (zielone opakowanie lub brązowe - obok)
autor zdjęcia: Iwetto |
Może zawierać: jaja, białka mleka łącznie z laktozą, siarczany, gorczycę, seler, soję.
Po jedzeniu ciągle kapuścianych te z soczewicą są miłą odmianą :)
OdpowiedzUsuńTakie sobie, ale jak ktoś ma ochotę na wegańskie pierogi o smaku mięsa to się nadadzą.
OdpowiedzUsuńUwielbiam pierogi z soczewicą.
OdpowiedzUsuńZ soczewicą i ze szpinakiem to były moje ulubione pierogi firmy Kotwica. Niestety ostatnio dają znacznie mniej farszu, tak że po przekrojeniu pieroga, nadzienia jest na szerokość ścianki ciasta, jakby ktoś skromnie posmarował pieroga przed jego zlepieniem. Teraz gdy jem to w maku czuję tylko ciasto. Fajnie by było gdyby dawali farszu tyle co sugerują na opakowaniu.
OdpowiedzUsuńJadłam teraz i farszu było sporo, może pan miał jakąś felerną partię. Oczywiście bardzo smaczne.
OdpowiedzUsuń