sobota, 23 lipca 2016

CZEKOLADA GORZKA JD Gross

• 4,49zł/125g
• Lidl
Przesłała: Szyszula



Amazonas 60%
Skład: miazga kakaowa, cukier, tłuszcz kakaowy, emulgator: lecytyny (ze słonecznika). Masa kakaowa minimum 60%.


Wartość odżywcza w 100g:
białko 5,7g, węglowodany 43,5g (w tym cukry 37,9g), tłuszcz 39,6g (w tym kw. tł. nas 24,4g), sól 0,3g
Ecuador 70%
Skład: miazga kakaowa, cukier, tłuszcz kakaowy, emulgator: lecytyny (ze słonecznika), ekstrakt z laski wanilii. masa kakaowa minimum 70%.
Może zawierać orzechy, soję i mleko

Wartość odżywcza w 100g:
białko 7,8g, węglowodany 33,1g (w tym cukry 27,9g), tłuszcz 40,3g (kw.tł.nas. 24,8g), sól 0,03g

Recenzja: Czekolada nie kruszy się i nie wygina pod palcami niczym wyrób czekoladopodobny. Przy jej przełamywaniu słyszymy przyjemny i charakterystyczny dla prawdziwych gorzkich czekolad trzask, a jej powierzchnia w miejscu przełamania jest gładka. Przyjemnie pachnie czekoladą z delikatnym aromatem kakao.
Czekolada jest przyjemnie kremowa i aksamitna. Czekolada powoli rozpuszcza się na języku uwalniając swój smak.
Jak na gorzką czekoladę przystało w smaku na pierwszy plan wysuwa się nuta kakao, której jednocześnie towarzyszy stopniowo uwalniająca się i przyjemna słodycz. W rezultacie otrzymujemy przyjemny czekoladowy smak.


Gross Arriba Superieur 81%
Skład: miazga kakaowa, cukier, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu, emulgator: lecytyny (ze słonecznika), ekstrakt z laski wanilii. masa kakaowa minimum 81%.
Może zawierać orzechy, soję i mleko

Wartość odżywcza w 100g:
białko 10,2g, węglowodany 23,6g (w tym cukry 16,8g), tłuszcz 54,8g (w tym kw. tł. nas 26,8g), sól 0,3g

Recenzja: Zapach jest przyjemnie kakaowy. Czekolada jest gładka, łamie się z charakterystycznym trzaskiem - w miejscu przełamania jest jednolita i gładka. W smaku wyraźnie kakaowa w połączeniu z przyjemną i lekką słodyczą  i bardzo delikatną kwaskowatą nutą. Bardzo smaczna.
Przesłała: Szyszula

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zachęcam do komentarzy. Dziękuję za każdy pozostawiony komentarz.

Made by: Ula, Mysza