poniedziałek, 17 października 2016

SER WEGAŃSKI w plastrach Green Vie


• 4,84 zł / 100 g
• Vege Koszyk, sklepy ze zdrową żywnością
• Green Vie

Cheddar: woda, olej kokosowy (24%), skrobia modyfikowana, sól morska, wegańskie aromaty, cukier kokosowy, kolor: naturalny beta karoten i ekstrakt z papryki, konserwant: kwas sorbowy.


Gouda: woda, olej kokosowy (24%), skrobia modyfikowana, sól morska, wegańskie aromaty, kolor: naturalny beta karoten, konserwant: kwas sorbowy.

Feta: woda, olej kokosowy (24%), skrobia modyfikowana, sól morska, wegańskie aromaty (zawiera seler), kolor: Titanium Dioxide, konserwant: kwas sorbowy.

Mozzarella: woda, olej kokosowy (24%), skrobia modyfikowana, sól morska, wegańskie aromaty, kolor: naturalny beta karoten, konserwant: kwas sorbowy.

Wędzona gouda: woda, olej kokosowy (24%), skrobia modyfikowana, sól morska, wegańskie aromaty, aromat dymu, kolor: naturalny beta karoten, konserwant: kwas sorbowy.

Pizza: woda, olej kokosowy (24%), skrobia modyfikowana, sól morska, wegańskie aromaty, naturalny aromat słodkej papryki, kolor: naturalny beta-karoten i ekstrakt z papryki, konserwant: kwas sorbowy.

Recenzja: Próbowałam jedynie Goudy, Pizzy oraz Mozzarelli i ten ostatni według mnie smakował najlepiej (szczególnie w tostach). Niestety, tak jak w przypadku większości wegańskich serów, tutaj też był problem z rozdzieleniem poszczególnych plastrów. 

1 komentarz:

  1. Przemiłe zaskoczenie po wcześniejszym rozczarowaniu:)
    Zakupiłam dwie sztuki - wariant poświęcony pizzy oraz gouda.
    Zaznaczam, że ser jadam wyłącznie po obróbce cieplnej, gdy na chłodno, surowo:)
    Tymczasem "Special for pizza" okazał się nietopniejącym kawałkiem tektury bez krzty smaku. Równie dobrze można by umieścić na pizzy (zapiekance) panel podłogowy i wepchnąć do piekarnika.. To tworzywo skutecznie odstraszyło mnie od tej firmy na kilka miesięcy, uruchamiając torsje za każdym razem, kiedy logo znajdowało się na linii wzroku:( Smutek, żal, gorycz.
    JEDNAK! Gouda (krojona drążą ręką i próbowana bojaźliwym zębem) to zupełnie inna forma sztuki - maślany, mleczny, typowy "dairy taste", fenomenalnie rozpływa się w ustach i topi superaśnie:D
    Produkt organoleptycznie identyczny z naturalnym Violifem.
    I-den-ty-czny.

    OdpowiedzUsuń

Zachęcam do komentarzy. Dziękuję za każdy pozostawiony komentarz.

Made by: Ula, Mysza