piątek, 23 grudnia 2011

MASA MAKOWA Bakalland

ok. 8 zł
• większość hipermarketów i sklepów
Bakalland S.A., Warszawa, Polska

Skład:  woda, mak 22%, cukier, bakalie 9% (rodzynki, skórka pomarańczowa, syrop glukozowo-fruktozowy, cukier), miód sztuczny, mąka pszenna, aromat, regulator kwasowości - kwas cytrynowy.
Śladowe ilości: Produkt może  zawierać śladowe ilości soi, mleka, jaj, selera.

Recenzja: Bardzo dobra masa, doskonała do makowców, np. strucli makowej, na którą przepis znajdziecie w najnowszym numerze Vege.

4 komentarze:

  1. masa jest pyszna
    tylko raz się zdarzyło, że była jakby rozwodniona i przez to bez smaku :/ ale następna puszka już była gęsta

    OdpowiedzUsuń
  2. Witam, z tego co wiem w pojęciu "miód sztuczny" nie chodzi o zamiennik miodu np. syrop z mniszka lekarskiego a miód także zw. z eksploatacją pszczół. Cytat: "Skład biochemiczny miodu sztucznego odbiega od miodu naturalnego. Sztuczny powstaje najczęściej z sacharozy, czyli cukru, którym codziennie słodzimy herbatę. Pszczoły mając nieograniczony dostęp do syropu cukrowego, przetwarzają go w produkt nazywany właśnie miodem sztucznym" Źródło: http://kuchnia.wp.pl/zyj-zdrowo/health/1381/1/1/czy-rozni-sie-sztuczny-miod-od-naturalnego-.html

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Właśnie, a już myślałam, że znalazłam wegańską wersję :(

      Usuń
  3. Ten komentarz został usunięty przez autora.

    OdpowiedzUsuń

Zachęcam do komentarzy. Dziękuję za każdy pozostawiony komentarz.

Made by: Ula, Mysza