• większość hipermarketów i sklepów
• Bakalland S.A., Warszawa, Polska
Skład: woda, mak 22%, cukier, bakalie 9% (rodzynki, skórka pomarańczowa, syrop glukozowo-fruktozowy, cukier), miód sztuczny, mąka pszenna, aromat, regulator kwasowości - kwas cytrynowy.
Śladowe ilości: Produkt może zawierać śladowe ilości soi, mleka, jaj, selera.
Recenzja: Bardzo dobra masa, doskonała do makowców, np. strucli makowej, na którą przepis znajdziecie w najnowszym numerze Vege.
masa jest pyszna
OdpowiedzUsuńtylko raz się zdarzyło, że była jakby rozwodniona i przez to bez smaku :/ ale następna puszka już była gęsta
Witam, z tego co wiem w pojęciu "miód sztuczny" nie chodzi o zamiennik miodu np. syrop z mniszka lekarskiego a miód także zw. z eksploatacją pszczół. Cytat: "Skład biochemiczny miodu sztucznego odbiega od miodu naturalnego. Sztuczny powstaje najczęściej z sacharozy, czyli cukru, którym codziennie słodzimy herbatę. Pszczoły mając nieograniczony dostęp do syropu cukrowego, przetwarzają go w produkt nazywany właśnie miodem sztucznym" Źródło: http://kuchnia.wp.pl/zyj-zdrowo/health/1381/1/1/czy-rozni-sie-sztuczny-miod-od-naturalnego-.html
OdpowiedzUsuńWłaśnie, a już myślałam, że znalazłam wegańską wersję :(
UsuńTen komentarz został usunięty przez autora.
OdpowiedzUsuń