• 3.99zł/300g; 5zł/430g
• Tesco, Auchan, Carrefour
• Bakalland S.A.ul. Fabryczna 5, 00-446 Warszawa www.delecta.pl
Aktualizacja postu: 09.07.2016, dodano ciasto marchewkowe
Skład: mąka pszenna (51%), cukier, płatki owsiane (21%), mąka z nasion amarantusa (2%), mąka żytnia (0,5%), płatki orkiszowe (0,5%), substancja spulchniająca: węglany sodu, aromat
Może zawierać: jaja, mleko i soję
Sposób przyrządzenia:
Przygotuj:
125 g zimnej margaryny ( wegańskiej), 3 łyżki wody
Sposób przygotowania:
Blachę z wyposażenia piekarnika wyłóż papierem do pieczenia.
Nagrzej piekarnik do 180°C bez termoobiegu.
Do miski wsyp zawartość opakowania, dodaj pokrojoną zimną margarynę i 3 łyżki wody. Uwaga: Ciasto może się ciężko mieszać na początku.
Zagnieć ciasto lub miksuj na najwyższych obrotach (mieszadła świderki) 2-3 min do połączenia się składników.
Z ciasta formuj kulki wielkości dużego orzecha włoskiego, spłaszcz je (do grubości ok. 1 cm) i układaj na blaszkę w odstępach ok. 2-3 cm. Uzyskasz 20 ciasteczek.
Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz 20-25 min (do uzyskania złocistego koloru ciastek).
Ciasto marchewkowe Delecta
Skład: cukier, mąka pszenna, mąka pszenna krupczatka, marchew suszona granulat 3%, marchew suszona płatki 2,8% (marchew 46%, syrop glukozowy, skrobia kukurydziana), przyprawy 2% (cynamon 57%, goździki 20%, gałka muszkatołowa, kardamon 10%), proszek do pieczenia (substancje spulchniające: węglany sodu, difosforany), mąka ryżowa, barwnik: karoteny, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa
Może zawierać: Produkt może zawierać jaja, mleko i soję.
Cena: 5zł/430g
Dostępność: Tesco, Carrefour(nie każdy)
Producent: Bakalland S.A.ul. Fabryczna 5,
00-446 Warszawa, www.delecta.pl
Sposób przygotowania (UWAGA, RÓŻNY OD TEGO NA OPAKOWANIU)
na tortownicę o średnicy 24cm
Przygotuj:
- dwa duże dojrzałe banany(240-250g po obraniu) [w oryginale na opakowaniu każą przygotować trzy jajka]
- 50ml wody
- 150ml oleju roślinnego
Zblenduj banany z wodą i olejem. Dosyp mieszankę i przy pomocy melaksera wyrób jednolite ciasto. Włóż do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika, piecz ok. 35 minut.
Recenzja: ciasto przygotowane wg moich modyfikacji przy obu na dwie próbach wyszło puszyste, lekko wilgotne, nazbyt może słodkie, co jednak można łatwo zbilansować mniej słodkim kremem do przełożenia.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zachęcam do komentarzy. Dziękuję za każdy pozostawiony komentarz.