• Auchan, Tesco, Społem, Rossmann
• Sante A. Kowalski sp.j.ul. Jagiellońska 55A, 03-301 Warszawa, Polska
Skład: mąka pszenna, otręby owsiane 41,3%, rodzynki, cukier, substancje spulchniające: węglany sodu, sól morska, aromat
Może zawierać: śladowe ilości orzeszków arachidowych i innych orzechów, mleka i soi.
Sposób przygotowania
Składniki do przygotowania racuchów: 300 ml kefiru (wegańskiego, myślę że na śmietance też wyjdzie), 2 jabłka, tłuszcz do smażenia.
1. Zawartość opakowania przesyp do naczynia, wymieszaj dokładnie z 300 ml kefiru (wegańskiego).
2. Jabłka obierz, usuń gniazda nasienne, pokrój w małą kostkę. Dodaj do uprzednio przygotowanej masy i wymieszaj dokładnie
3. Odstaw na 15 minut.
4. Ciasto nabieraj łyżką. Przekładaj na rozgrzany na patelni tłuszcz, formując nieduże placuszki.
5. Smaż z obu stron do momentu aż racuchy będą rumiane.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zachęcam do komentarzy. Dziękuję za każdy pozostawiony komentarz.